Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Dorpsstraat 88 in Vaassen 8171 BT

Dorpsstraat 88

8171 BT Vaassen
Vraagprijs € 725.000,- k.k.

Omschrijving

Bijzondere kantoorvilla "Het Haackshuis" met koetshuis, parktuin en parkeergelegenheid gesitueerd aan de entree van de dorpskern van Vaassen.

In 1702 stond op deze locatie een huis eigendom van Aleida van Steenbergen. In 1751 wordt Frans Jan Haack de eigenaar. Naar hem heet het nu "Het Haackshuis".

Ds. van Niel, tussen 1805 en 1836 dominee in Vaassen, had het huis in...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 495 m² Aantal kamers 13
Lees meer

Omschrijving

Bijzondere kantoorvilla "Het Haackshuis" met koetshuis, parktuin en parkeergelegenheid gesitueerd aan de entree van de dorpskern van Vaassen.

In 1702 stond op deze locatie een huis eigendom van Aleida van Steenbergen. In 1751 wordt Frans Jan Haack de eigenaar. Naar hem heet het nu "Het Haackshuis".

Ds. van Niel, tussen 1805 en 1836 dominee in Vaassen, had het huis in gebruik voor zijn kwekelingen, van wie velen de paardensport beoefenden, waaraan de naam Manegeweg nog herinnert. In die periode kreeg het huis twee keer een andere eigenaar. In 1815 verkochten de erven van Frans Jan Haack het huis aan Jannes Mulder, papiermaker op de Dorpermolens, die het in 1817 doorverkocht aan Frederik Carel Theodoor baron d’Isendoorn à Blois.

In 1843 werd zijn jongere broer baron Reinier Albert Lodewijk eigenaar van het huis. In de akte wordt verklaard dat het oude huis door de verkoper is afgebroken en het nieuwe huis, op dezelfde grond, door de koper is gebouwd. Na het overlijden van Reinier Albert Lodewijk in 1856 kwam het huis weer in handen van zijn broer Frederik Carel Theodoor baron d’Isendoorn à Blois.

Bij de eerste verkoop van bezittingen van kasteel Cannenburch in 1871 werd Teunis van Lohuizen eigenaar van de Dorpermolens en "Het Haackshuis. In 1894 werd Pieter Adriaan van Lohuizen, zoon van Teunis, eigenaar. Hij verkocht het herenhuis in 1905 aan Mr. Albert Ludwig Eduard Gastmann, een hoge ambtenaar aan het Departement van Koloniën in Den Haag, die het ingrijpend verbouwde. In 1919 heeft het herenhuis maar liefst drie eigenaren gekend. Vanaf 1920 is het in eigendom van Gregorius Petrus Joosten. Deze stierf geruïneerd in 1937. Zijn vrouw, Jeanne Marie Caroline Feitz woonde er nog even met haar broer Josephus Feitz tot zij het verkocht en zich vestigde in Soestdijk. In 1939 werd de villa weer verkocht aan de N.V. Industrie die het als kantoor wilde laten inrichten. Toen in 1939 de mobilisatie voor het Nederlandse leger werd afgekondigd kreeg "Het Haackshuis" voor korte tijd de bestemming van militair tehuis.

Nu doet "Het Haackshuis" nog steeds dienst als kantoorgebouw, maar nu voor de Clondalkin Group, waarvan Vaassen Flexible Packaging een dochteronderneming is. Bewoning van de villa is echter opnieuw mogelijk. Op grond van de vigerende bestemming is bewoning van de villa als bedrijfswoning toegestaan, daarbij kan het koetshuis in dat geval worden gebruikt voor kantoor/praktijk.

De villa en het koetshuis zijn als volgt ingedeeld.

Begane grond (circa 175 m² VVO): Entree, hal/ontvangst, 3 kantoorvertrekken, serverruimte, berging, achterentree, keuken en dubbele toiletgroep.

1e verdieping (circa 175 m² VVO): 5 kantoorvertrekken waarvan de grootste ruimte zeer geschikt als vergader-/presentatieruimte, reproruimte en kluis.

2e verdieping (circa 140 m² VVO): Thans in gebruik als berg/archiefruimte en CV-ruimte. Geschikt te maken als extra kantoorruimte.

Koetshuis (circa 70 m² VVO): Entree, toilet, 3 kantoorvertrekken waarvan de grootste ruimte zeer geschikt als vergader-/presentatie ruimte.

De kantoorvilla is omzoomd door een parktuin (circa 4500 m²) met gazon, grind, bomen en grote rododendrons. De tuin is begrensd door de omliggende beek. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

De villa is eenvoudig qua uitvoering, de constructie en het onderhoud zijn echter degelijk. De combinatie van de monumentale uitstraling, het koetshuis, de parktuin en de mogelijkheid voor (bedrijfs)bewoning maken het object tot een uniek geheel.

Bijzonderheden:
Het gebrandschilderde raam in de hal wordt vervangen door vensterglas

De beek is in het verleden verlegd aan de Westzijde van het perceel. Het perceel zal opnieuw dienen te worden ingemeten waarbij de huidige beekloop de grens zal zijn. Geschatte perceeloppervlakte circa 4500 m².

Verkoper levert het object met eigen aansluitingen gas, water en elektra.

Op de zolder (CV-ruimte) is asbesthoudend plaatmateriaal toegepast als brandvertraging, het is onbekend of op andere plekken in het gebouw asbesthoudende stoffen zijn verwerkt.

In 2006 heeft onder auspiciën van Provincie Gelderland een bodemsanering in de omgeving en onderhavig perceel plaats gevonden, achter het koetshuis ter hoogte van de cascade is in de waterbodem en het talud een restverontreiniging achtergebleven waarbij de isolerende laag van leem leem en beton in stand moet blijven.
Correspondentie van Provincie Gelderland is beschikbaar voor inzage.

Het belendende complex betreft een productiebedrijf. Koper dient rekening te houden met het feit dat bedoeld complex 24/7 in bedrijf is en dat er 24/7 activiteiten plaatsvinden waaronder verkeersbewegingen van vrachtverkeer.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 725.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kenmerken Bedrijfs- of dienstwoning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In woonwijk Indeling Woonoppervlakte 495 m² Perceeloppervlakte 5320 m² Externe bergruimte 70 m² Inhoud 1500 m³ Aantal kamers 13 Aantal woonlagen 3 woonlagen Energie Energieklasse G Energie einddatum 27-11-2028 Isolatie Geen isolatie Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Eigendom Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 1650 m² (30.0 m bij 55.0 m) Ligging hoofdtuin Zuidwest Kwaliteit tuin Fraai aangelegd Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Kantoor Huidige bestemming Kantoor/bedrijfswoning Kadastrale gegevens Gemeente Vaassen Sectie D Perceelnummer 5581 Oppervlakte 5320 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring